Home » Financieel & Administratie, Nieuws

Gratis downloaden van een ondernemersplan

20 January 2011 10 reacties

Download een Ondernemersplan

Vanaf vandaag is het mogelijk om een voorbeeld ondernemersplan te downloaden op Secretaresse Nieuwtjes. Het is belangrijk bij de start van je bedrijf om je ideeën goed in kaart te brengen. Welke diensten ga jij aanbieden en hoe onderscheid jij je van de concurrentie. Vooral dit laatste is heel belangrijk want op die manier vind je veel sneller een geschikte opdracht. Het is handig om aan veel mensen en voormalig werkgevers te vertellen dat je voor jezelf gaat beginnen. Vaak zijn dit je eerste klanten.

Hoe Sanne zich onderscheidt van de rest

Sanne is onlangs gestart als freelance secretaresse. Ze vertelde me dat ze het maar niet voor elkaar kreeg om een opdracht te vinden en nog steeds geen omzet maakte. Sanne heeft 10 jaar als Secretaresse gewerkt en had met haar bedrijf eigenlijk alles prima voor elkaar maar één ding over het hoofd gezien, haar Unique Selling Points. Om uit te zoeken waar dit aan ligt ben ik samen met Sanne gaan kijken wat er verbeterd kon worden. Op het moment dat ik het CV van Sanne bekeek zag ik tussen de regels door veel project gerelateerde werkzaamheden. Ook bleek Sanne al een opleiding Prince2 te hebben gevolgd waarop ik haar vroeg: “Waarom ga je jezelf niet meer positioneren als projectondersteuner om op die manier door te groeien tot projectmanager”?. Zo gezegd, zo gedaan en Sanne heeft haar CV anders opgesteld waardoor haar ervaring met projectmanagement veel meer naar voren komt. Op deze manier heeft Sanne zichzelf goed in de markt gezet en krijgt nu freelance opdrachten aangeboden. Denk bij het invullen van dit ondernemingsplan goed aan wat jouw Unique Selling Points zijn.

Ondernemersplan Downloaden

Het ondernemersplan is afgestemd op de behoefte van een zzp-er/freelance secretaresse. Als freelance secretaresse heb je over het algemeen geen startkapitaal nodig en kun je uit de voeten met een minimale investering. In de berekeningen van dit plan is daarom de post BTW niet gespecificeerd. Hier kun je een voorbeeld van een BTW berekening vinden.

Hieronder kun je het ondernemersplan downloaden. Mocht het nu bevallen zet het dan op twitter, facebook of hyves met de icoontjes hieronder.

Dit artikel en het ondernemersplan is gemaakt door Karin de Rooij en Leontine de Koning.

Download hier het ondernemersplan

Deel dit bericht met je vrienden!
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • RSS

Is dit ook iets voor jou?

10 reacties »

 • Suzanne Nieuwboer zei:

  Super site en zeer prettig om een op freelance secretaresses gericht ondernemersplan te vinden!

 • Karin de Rooy (SecretaresseNieuwtjes) zei:

  Als het ondernemersplan bevalt willen jullie dit dan op twitter, facebook of hyves zetten! Thanks
  Karin

 • John van den Broek zei:

  Heel leuk dat je dat hebt gedaan. Ik ben er al meteen mee aan de slag.
  Heb nog nooit een ondernemersplan gemaakt. Ben in het verleden gewoon begonnen, maar zit nu in een uitkeringssituatie en wil graag weer voor mijzelf beginnen met hulp van het CWI. Dus dit kan ik goed gebruiken. Heel erg bedankt.

 • ozturk zei:

  Kan iemand mij vertellen.waar kan ik gratis ondernemingsplan donwloaden

 • Monique zei:

  Hallo Karin,

  Ik heb vandaag al een vraag over het opstellen van een ondernemingsplan geplaatst op de site, maar helaas zie ik mijn vraag niet meer terug. Inmiddels heb ik contact gehad met Anneke Agterberg over haar workshop “startende freelance secretaresse”. Ik ben van plan de workshop bij haar te volgen. Ik ga alvast een begin maken met het schrijven van mijn ondernemingsplan. Hiervoor ga ik je voorbeeld op de site gebruiken.

  Ik ben nog geen freelance secretaresse, maar ga zeker de stap nemen om voor mezelf te beginnen.

  Ik vind je site ontzettend goed. Veel nuttige informatie en tips. Het aanraden van workshops is ook goed. Erg bedankt Karin!

  Groeten,

  Monique

 • Karin de Rooy (SecretaresseNieuwtjes) zei:

  Hoi Ida,

  Bedankt voor de tip en twitter, hyves en facebook staan er nu tussen!

  Groet,
  karin

 • Ida van Praag zei:

  Hallo Karin,

  Is het wellicht een idee om ook de icon voor Twitter ertussen te zetten? Nu kan ik het ondernemerplan niet re-tweet-en ;-)

  Groet,
  Ida

 • Karin de Rooy (SecretaresseNieuwtjes) zei:

  Hoi Rachel,

  Leuk dat je de sprong gaat wagen! Heel veel succes en blijf terugkomen want ik ga mijn best doen om nog heel veel tips te geven voor de freelance secretaresse.

  Groet,
  Karin

 • Rachel Duindam zei:

  Goed initiatief zo’n gratis ondernemersplan! Ik sta op het punt de sprong te wagen als freelancer van start te gaan. Zelfs al heb ik de zaken vanuit alle kanten belicht, dit plan zal me wellicht nog nieuwe inzichten geven.

 • Monique Appels zei:

  Wat goed zeg! Ik ben sinds begin dit jaar freelance secretaresse en heb momenteel een leuke opdracht tot einde van het jaar maar dat wordt zeker verlengd. Ook ik heb het ondernemingsplan gedownload om toch nog eens kritisch naar mijn onderneming te kijken.

Plaats je reactie